TinkerCAD vejledninger

Har du lyst til at lære at lave 3D modellering i et nemt og gratis program, som du kan bruge via din browser og giver dig adgang til alle dine designs i skyen? Så skal du lære at bruge TinkerCAD.

Hvad er CAD?

CAD betyder Computer Aided Design og som der skrives på Wikipedia:

Computer Aided Design er en lang række af computerbaserede værktøjer, der assisterer arkitekter, ingeniører og andre ved design og designrelaterede arbejde. Anvendes indenfor forskellige brancher, hvor der er behov for design, tegning, konstruktion og bygning af et emne. Link til Wikipedia

7ugeopeu
TinkerCAD logoet
Hvor begynder jeg?

Link til programmet kan du finde det at klikke her og du skal oprette en profil via Join Now knappen øverst i højre hjørne. Når du har oprettet din konto og logget ind på siden kan du trykke på logoet øverst i venstre hjørne, så kommer du til startmenuen hvor du kan vælge Create New Design og du er i gang.

3D modellering kan være uoverskueligt som nybegynder. Heldigvis er der flere danske undervisningsmaterialer til rådighed. Bl.a. har Center For Undervisningsmidler udgivet en dansk vejledning for nybegyndere, som kan læses og downloades her.

Desuden findes der også en videovejledning på dansk, der gennemgår flere af værktøjerne i Tinkercad ved at bygge et lille hus i programmet:

Et andet eksempel på funktionerne findes her:

Der findes heldigvis mange, der har lavet videoer om alle de muligheder man har i Tinkercad. Her er der links til flere videoer af Jeppes videoer.