Inkscape – Billeder som fyld i tekst

I denne vejledning lærer du at bruge billeder, til at fylde tekst i Inkscape.

Først finder og downloader du et billede med det motiv, som du ønsker at din tekst skal have. Husk at du kan bruge Googles billedsøgning og indstillingerne “Må anvendes med ændringer” for at sikre, at du bruger billeder, der ikke er underlagt ophavsretten.

græs1

Åben Inkscape og vælg File -> Import for at importere dit billede til Inkscape.

græs2

Vælg billedet med pileværktøjet (F1) så de små sorte pile er aktive rundt om billedet. Gå herefter op i Object -> Pattern -> Objects to Pattern. Nu er dit billede klar til at bruge brugt som farve for teksten.

græs3

Skriv herefter din tekst i Inkscape med tekstværktøjet (F1) som du ønsker at udfylde med billedet. Marker teksten og åben herefter værktøjet Fill and Stroke (Shift+Ctrl+F). Under fanen Fill vælger du den indstilling, der hedder Pattern og som er markeret med gult i billedet herunder. Nu fyldes teksten med det billede som du har valgt.

græs4.PNG

Sådan bruger du billeder som fyld i din tekst i Inkscape.