Symaskiner, Overlocker og Broderimaskine

Symaskiner
Janome

Symaskinen kan sy ligeud, zigzagge og knaphuller. Den har over- og undertråd. Der er indkøbt tre symaskiner, som står til fri afbenyttelse. Manual til symaskinen kan du finde i FabLab.

Stof og tråd stilles til rådighed til prototyper og tests, men ikke produktion. Til store prototyper og tests bedes du selv medbringe stof og tråd.

Syopskrifter og andre spændende ting kan du finde i biblioteket.

Symaskiner

Overlocker
Singer – model 14SH754.

Overlockeren er særlig velegnet til at sy i elastiske materialer, og med en indbygget kniv skærer den kanten af stoffet samtidig med at den syr sammen. Overlockeren kan derfor nemt og hurtigt sy sammen og tilskære i en og samme arbejdsgang.

Overlockeren kan både sy 3 og 4-tråds overlocksømme. Det er nemt at justere stinglængde og stingtype, og den kan sy op til 1300 sting i minuttet. Den har 14 forskellige sømme og kan for eksempel nemt laves om til at sy en rullesøm, som flot afslutning på synlige kanter eller en blindsøm, som er næsten usynlig fra forsiden af stoffet.

Selvom overlockeren kører med 4 tråde

Selvom overlockeren kører med 4 tråde, så er trådningen af maskinen forholdsvis let – alle steder, hvor trådene skal igennem, er tydelig vist på fronten af maskinen.

Vi har sort og hvid tråd til fri afbenyttelse. Manuel til Overlockeren kan du finde i FabLab.

Broderimaskine
Brother – model Innovis 97E.

Broderimaskinen har 190 forskellige indbyggede broderimotiver, tal og bogstaver og man kan let lave flotte mønstre i flere forskellige farver. Broderimaskinen er meget nem og venlig at betjene.

Broderier er nemme at overføre fra en computer via et USB stik.

Broderi designs kan laves direkte fra bunden i Inkscape, hvis man har INK/STITCH udvidelsen tilføjet.

Læs en vejledning i brug af Ink/Stitch, ved at klikke her.

Broderimaskinen sættes hurtigt i gang ved et tryk på en knap og kører uden fodpedal. Over- og undertråd skiftes nemt imens maskinen er i gang med en broderi. Maskinen har indbygget nåletråder og har et hurtigt og simpelt spoleapparat, så man kan spole undertråd ved et tryk på en knap. Maskinen har også automatisk trådklip.

Materialet som man ønsker at brodere på, sætter man fast i en ramme, hvor broderiarealet er 10×10 cm.

Manuel til broderimaskinen kan du finde i FabLab.